Leads uitgelegd

Leads zijn potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die hun contactgegevens achterlaten op jouw website of die interesse tonen in een van jouw social media berichten. Het is belangrijk om deze leads te koesteren, omdat ze kunnen worden omgezet in betalende klanten.
Inhoudsopgave

Een goede manier om leads te genereren is door waardevolle content aan te bieden, zoals e-books of webinars, in ruil voor hun contactgegevens. Vervolgens kan je deze leads opvolgen met gerichte e-mailcampagnes en persoonlijke benadering, om hen verder te informeren en te overtuigen van jouw product of dienst.

Kwalitatieve leads

Het is daarbij belangrijk om de kwaliteit van de leads in de gaten te houden. Niet alle leads zijn even waardevol en het is zonde van je tijd en geld om te investeren in leads die niet echt geïnteresseerd zijn. Door goed te filteren en te kwalificeren, kan je je richten op de leads die de grootste kans hebben om te converteren tot klant.

Kortom, het genereren van leads en het koesteren van deze potentiële klanten is een belangrijk onderdeel van online marketing en kan bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.

Deel mij met je vrienden en collega’s!

Kennisbank

Verreik gratis je kennis. Lees ook onze andere artikelen in de kennisbank van Streverz.

Conversie

Conversie is een term binnen e-commerce. Het is het omzetten van website bezoekers dat overgaat na een transactie. Het geeft veel inzicht in je onlineproces.

Internet adverteren

Internet adverteren is in de essentie het promoten van diensten of producten op het internet. Denk aan sociale media, zoekmachines en e-mailmarketing.

Marketingmodellen

Marketingmodellen zijn visuele modellen die kunnen helpen met de strategische planning. Ze worden ook wel analysemodellen genoemd. Vergelijkbaar met een stip op de horizon.

SEO

SEO is een Engelse afkorting dat staat voor ‘search engine optimalisation’ – ofwel zoekmachine optimalisatie. Het gaat om hoe je een websites beter vindbaar kan maken.

Tooling

Veel slimme mensen hebben veel handige tools gemaakt. Wij van Streverz hebben hier een mooi lijstje voor gemaakt die wij ook duidelijk en eenvoudig toelichten.

WordPress

Tegenwoordig is meer dan 40% van de websites WordPress. WordPress is een CMS – oftwel een ‘content management systeem’. Het is eenvoudig te gebruiken voor velen.