Pop-up uitgelegd

Pop-ups zijn vensters die automatisch verschijnen op een website en vaak een aanbod, promotie of ander bericht bevatten. Hoewel pop-ups soms als vervelend worden beschouwd, kunnen ze ook een effectieve manier zijn om de aandacht van de bezoeker te trekken en hen te informeren over belangrijke informatie of aanbiedingen.
Inhoudsopgave

Bij het ontwerpen van pop-ups is het belangrijk om rekening te houden met de gebruikerservaring. Vermijd agressieve pop-ups die de hele pagina bedekken of te vaak verschijnen, omdat dit kan leiden tot frustratie en afkeer van de bezoekers. Zorg ervoor dat de pop-up relevant is voor de inhoud van de pagina en biedt een waardevol aanbod voor de bezoeker.

Verschillende soorten pop-ups

Er zijn verschillende soorten pop-ups, waaronder overlay pop-ups die verschijnen over de bestaande inhoud van de pagina, lightbox pop-ups die een deel van de pagina donkerder maken en de aandacht vestigen op de pop-up, en exit-intent pop-ups die alleen verschijnen wanneer de bezoeker de pagina wil verlaten.

Een waardevol hulpmiddel

Pop-ups kunnen een waardevol hulpmiddel zijn voor online marketing, maar moeten wel op de juiste manier worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren en de bezoekers te voorzien van relevante en waardevolle informatie.

Deel mij met je vrienden en collega’s!

Kennisbank

Verreik gratis je kennis. Lees ook onze andere artikelen in de kennisbank van Streverz.

Conversie

Conversie is een term binnen e-commerce. Het is het omzetten van website bezoekers dat overgaat na een transactie. Het geeft veel inzicht in je onlineproces.

Internet adverteren

Internet adverteren is in de essentie het promoten van diensten of producten op het internet. Denk aan sociale media, zoekmachines en e-mailmarketing.

Marketingmodellen

Marketingmodellen zijn visuele modellen die kunnen helpen met de strategische planning. Ze worden ook wel analysemodellen genoemd. Vergelijkbaar met een stip op de horizon.

SEO

SEO is een Engelse afkorting dat staat voor ‘search engine optimalisation’ – ofwel zoekmachine optimalisatie. Het gaat om hoe je een websites beter vindbaar kan maken.

Tooling

Veel slimme mensen hebben veel handige tools gemaakt. Wij van Streverz hebben hier een mooi lijstje voor gemaakt die wij ook duidelijk en eenvoudig toelichten.

WordPress

Tegenwoordig is meer dan 40% van de websites WordPress. WordPress is een CMS – oftwel een ‘content management systeem’. Het is eenvoudig te gebruiken voor velen.