Alt-tags uitgelegd

Alt-tags, ook wel alternatieve tags genoemd, zijn korte beschrijvingen van afbeeldingen die in een website worden gebruikt. Deze tags worden gebruikt om zoekmachines en gebruikers te vertellen waar de afbeelding over gaat. Het is belangrijk om alt-tags te gebruiken omdat zoekmachines deze tags gebruiken om afbeeldingen te indexeren en te rangschikken in zoekresultaten.
Inhoudsopgave

Bovendien kunnen alt-tags helpen om de toegankelijkheid van de website te verbeteren voor mensen met visuele beperkingen, omdat screenreaders de beschrijvingen hardop kunnen voorlezen.

Beschrijvend en nauwkeurig

Als je alt-tags gaat schrijven voor afbeeldingen op je website, is het belangrijk om beschrijvend en nauwkeurig te zijn. Beschrijf de afbeelding in een paar woorden en gebruik relevante zoekwoorden waar mogelijk. Vermijd het gebruik van afbeeldingsnamen als alt-tags, omdat deze mogelijk niet beschrijvend genoeg zijn en zoekwoorden missen.

Belangrijk voor SEO

Kortom, het gebruik van alt-tags is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en website-toegankelijkheid. Het kan helpen om de zichtbaarheid van afbeeldingen in zoekresultaten te verbeteren en de ervaring van gebruikers met visuele beperkingen te verbeteren.

Deel mij met je vrienden en collega’s!

Kennisbank

Verreik gratis je kennis. Lees ook onze andere artikelen in de kennisbank van Streverz.

Conversie

Conversie is een term binnen e-commerce. Het is het omzetten van website bezoekers dat overgaat na een transactie. Het geeft veel inzicht in je onlineproces.

Internet adverteren

Internet adverteren is in de essentie het promoten van diensten of producten op het internet. Denk aan sociale media, zoekmachines en e-mailmarketing.

Marketingmodellen

Marketingmodellen zijn visuele modellen die kunnen helpen met de strategische planning. Ze worden ook wel analysemodellen genoemd. Vergelijkbaar met een stip op de horizon.

SEO

SEO is een Engelse afkorting dat staat voor ‘search engine optimalisation’ – ofwel zoekmachine optimalisatie. Het gaat om hoe je een websites beter vindbaar kan maken.

Tooling

Veel slimme mensen hebben veel handige tools gemaakt. Wij van Streverz hebben hier een mooi lijstje voor gemaakt die wij ook duidelijk en eenvoudig toelichten.

WordPress

Tegenwoordig is meer dan 40% van de websites WordPress. WordPress is een CMS – oftwel een ‘content management systeem’. Het is eenvoudig te gebruiken voor velen.