H2 uitgelegd

De h2 tag is de op 1 na belangrijkste header tag. H1 is natuurlijk de belangrijkste. In weze is de juiste opbouw van de code de basis voor een goede SEO. Kom je helemaal niet hoog in Google als je deze niet gebruikt? Nee, zo werkt dat ook weer niet. SEO is soms verwarrend. Hoe een H2 werkt lees je hier.
Inhoudsopgave

In dit artikel van onze kennisbank voor SEO gaan we dieper in op het belang van het gebruik van h2 tags op een webpagina. We leggen uit wat het zijn, waarom ze belangrijk zijn voor SEO.

Wat is een H2 tag

Een h2 tag is een HTML-element dat wordt gebruikt om de structuur van een webpagina aan te geven. Het staat voor “heading level 2” en wordt gebruikt om subsecties van de pagina te definiëren. Het wordt meestal gebruikt als een subkop voor de hoofdtitel van de pagina (h1 tag) en wordt gevolgd door inhoud die onder dat onderwerp valt.

<h2>wat is een h2 tag</h2>

Het gebruik van h2 tags helpt zoekmachines en gebruikers de inhoud van een pagina te begrijpen en te navigeren. Het kan ook bijdragen aan de leesbaarheid en toegankelijkheid van de pagina voor mensen met visuele beperkingen die schermlezers gebruiken.

Verschillende titels

Het nut van h1, h2 en h3 tags is het structureren van de inhoud van een webpagina en het bieden van een hiërarchie van informatie. H1 tags worden gebruikt voor de hoofdtitel van de pagina, terwijl h2 tags worden gebruikt voor subsecties van de pagina.

Heading voorbeeld h1 h2 en h3

H3 tags kunnen verder worden gebruikt voor subonderwerpen binnen de h2 tags. Het gebruik van deze tags helpt zoekmachines en gebruikers de inhoud van een pagina beter te begrijpen en te navigeren. Het kan ook bijdragen aan de leesbaarheid en toegankelijkheid van de pagina voor mensen met visuele beperkingen die schermlezers gebruiken.

Voorbeeld van de header tag

Dit klinkt wellicht wat verwarrend, maar probeer hem te volgen. Op deze pagina is ‘H2’ de titel die in een H1 tag zit. De uitleg over deze tags – zoals ‘wat is een h2 tag’ zit in een H2 tag. Dit verteld aan zoekmachines dat deze pagina over het onderwerp ‘H2’ gaat. Aanvullend wordt dit onderwerp onderbouwd met H2 tags. H2 tags kunnen weer worden onderbouwd met H3 tags enzovoort.

Deel mij met je vrienden en collega’s!

Kennisbank

Verreik gratis je kennis. Lees ook onze andere artikelen in de kennisbank van Streverz.

Conversie

Conversie is een term binnen e-commerce. Het is het omzetten van website bezoekers dat overgaat na een transactie. Het geeft veel inzicht in je onlineproces.

Internet adverteren

Internet adverteren is in de essentie het promoten van diensten of producten op het internet. Denk aan sociale media, zoekmachines en e-mailmarketing.

Marketingmodellen

Marketingmodellen zijn visuele modellen die kunnen helpen met de strategische planning. Ze worden ook wel analysemodellen genoemd. Vergelijkbaar met een stip op de horizon.

SEO

SEO is een Engelse afkorting dat staat voor ‘search engine optimalisation’ – ofwel zoekmachine optimalisatie. Het gaat om hoe je een websites beter vindbaar kan maken.

Tooling

Veel slimme mensen hebben veel handige tools gemaakt. Wij van Streverz hebben hier een mooi lijstje voor gemaakt die wij ook duidelijk en eenvoudig toelichten.

WordPress

Tegenwoordig is meer dan 40% van de websites WordPress. WordPress is een CMS – oftwel een ‘content management systeem’. Het is eenvoudig te gebruiken voor velen.