Canva uitgelegd

Canva is een grafische ontwerptool waarmee je professioneel uitziende afbeeldingen, infographics, flyers, social media posts, presentaties en meer kunt maken, zonder dat je enige ontwerpervaring nodig hebt. Met een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan sjablonen en ontwerpfuncties is Canva een populaire keuze voor marketeers en ondernemers.
Inhoudsopgave

Canva biedt een grote bibliotheek van gratis en betaalde ontwerpsjablonen, afbeeldingen, iconen, illustraties, lettertypen en kleurenpaletten, waarmee je snel en gemakkelijk aantrekkelijke ontwerpen kunt maken voor je online marketingcampagnes. Bovendien kun je je eigen afbeeldingen en logo’s uploaden en deze integreren in je ontwerpen.

Kortom, Canva is een handige en gebruiksvriendelijke grafische ontwerptool waarmee je snel en gemakkelijk professioneel uitziende ontwerpen kunt maken voor je online marketingcampagnes.

Teamfunctie

Canva heeft ook een teamfunctie waarmee je met andere teamleden kunt samenwerken en ontwerpen kunt delen en bewerken. Dit is handig als je een marketingteam hebt en wilt samenwerken aan verschillende marketingcampagnes en ontwerpprojecten.

Ontwerpen exporteren

Met Canva kun je ontwerpen exporteren in verschillende formaten, waaronder PNG, JPG, PDF en SVG. Dit betekent dat je de ontwerpen kunt gebruiken voor verschillende online marketingkanalen, zoals social media, e-mailmarketing, advertenties en je website.

Canva Pro

Canva biedt ook een betaalde Pro-versie met extra functies, zoals een merkkit voor het opslaan van merkkleuren en lettertypen, transparante achtergronden, animaties en meer. Dit kan handig zijn als je regelmatig ontwerpen maakt en een consistente merkidentiteit wilt behouden.

Deel mij met je vrienden en collega’s!

Kennisbank

Verreik gratis je kennis. Lees ook onze andere artikelen in de kennisbank van Streverz.

Conversie

Conversie is een term binnen e-commerce. Het is het omzetten van website bezoekers dat overgaat na een transactie. Het geeft veel inzicht in je onlineproces.

Internet adverteren

Internet adverteren is in de essentie het promoten van diensten of producten op het internet. Denk aan sociale media, zoekmachines en e-mailmarketing.

Marketingmodellen

Marketingmodellen zijn visuele modellen die kunnen helpen met de strategische planning. Ze worden ook wel analysemodellen genoemd. Vergelijkbaar met een stip op de horizon.

SEO

SEO is een Engelse afkorting dat staat voor ‘search engine optimalisation’ – ofwel zoekmachine optimalisatie. Het gaat om hoe je een websites beter vindbaar kan maken.

Tooling

Veel slimme mensen hebben veel handige tools gemaakt. Wij van Streverz hebben hier een mooi lijstje voor gemaakt die wij ook duidelijk en eenvoudig toelichten.

WordPress

Tegenwoordig is meer dan 40% van de websites WordPress. WordPress is een CMS – oftwel een ‘content management systeem’. Het is eenvoudig te gebruiken voor velen.