Onze projecten

Nieuwe website voor

ORA Machines

Nieuwschierig naar de website? klik op onderstaande knop. 

Over de opdrachtgever

Al meer dan 70 jaar biedt ORA machines machines, installaties en randapparatuur aan productiebedrijven in de kunststofverwerkende industrie. Het begon allemaal als een familiebedrijf in 1949 en het bedrijf is uitgegroeid tot een betrouwbare leverancier van hoogwaardige producten en diensten. Of u nu op zoek bent naar een klein en handig apparaat of een compleet project van begin tot eind wilt uitbesteden, ORA machines staat voor u klaar. U kunt rekenen op professionele engineering, deskundige uitvoering en uitstekende nazorg.
Daar houden wij van

De uitdaging

In 2020 ondervond ORA Machines, zoals vele andere bedrijven, de impact van de Corona pandemie. Hun vertegenwoordigers mochten niet langer de fabrieken betreden, wat resulteerde in een terugloop van de verkoop. Om deze uitdaging aan te gaan, besloten ze op zoek te gaan naar andere mogelijkheden. Als gevolg hiervan kwamen we in contact met het bedrijf. Bij het onderzoeken van hun online aanwezigheid, ontdekten we dat de website van ORA Machines niet beveiligd en verouderd was. Bovendien waren ze niet vindbaar op de zoekwoorden die gerelateerd zijn aan hun producten. Daarnaast bleek dat de website voornamelijk gericht was op de merken die ze verkochten en minder op het bedrijf zelf. Dit leidde tot de uitdaging om hun website te upgraden, beter vindbaar te maken en de focus te leggen op het merk ORA Machines zelf.

De oplossing

Het eerste gesprek met de klant was al snel een eye-opener, omdat zowel het personeel als de klant moeite hadden met het vinden van een duidelijke indeling voor hun website. Maar toen iemand van het personeel riep “wij kunnen een complete Spuitgiet fabriek leveren van begin tot eind”, toen begonnen de creatieve sappen te stromen. Het idee ontstond om een complete spuitgietfabriek te tekenen in de kleuren van Ora, die interactief is en waarbij elk apparaat je naar de juiste pagina leidt binnen de tekening. Het was een briljante zet en de klant was er blij mee! Maar dat was nog niet alles, want we hebben vanaf het begin ook keihard gewerkt om Ora beter vindbaar te maken op Google en meer op te laten vallen op social media. En het werkte! Nu ontvangen ze steeds vaker online aanvragen van zowel nieuwe als bestaande klanten. Het is een geweldige samenwerking en we zijn trots op het resultaat!

Bekijk meer interessante website casussen!