Whois uitgelegd

Het Whois-systeem is een internetdienst waarmee je informatie kunt opvragen over een bepaald domeinnaam. Deze informatie omvat de naam van de domeinhouder, de datum van registratie, de datum van vervaldatum en de contactgegevens van de domeinnaamregistrant. De informatie die beschikbaar is via Whois, is afhankelijk van de domeinextensie die wordt gebruikt.
Inhoudsopgave

Het Whois-systeem is een handige tool voor online marketeers en website-eigenaren. Door de informatie die beschikbaar is via Whois, kan een marketeer inzicht krijgen in de eigendomssituatie van een domeinnaam en wie verantwoordelijk is voor het domein. Dit kan nuttig zijn bij het opsporen van potentiële partners of concurrenten.

Whois is een nuttige tool voor online marketeers en website-eigenaren om informatie te verkrijgen over domeinnaamregistratie en eigendom. Het kan helpen bij het oplossen van problemen en het identificeren van potentiële partners of concurrenten.

Oplossen van problemen

Daarnaast kan Whois informatie worden gebruikt om problemen op te lossen met betrekking tot domeinnaamregistratie, zoals het opsporen van een onrechtmatige registratie of het identificeren van een domeinnaam die binnenkort zal vervallen en die mogelijk beschikbaar is voor registratie.

Prive informatie

Het is belangrijk om te weten dat sommige domeinregistrars de Whois-informatie privé maken, zodat deze niet publiekelijk beschikbaar is. Dit gebeurt vaak bij registratie van persoonlijke domeinen om de privacy van de registrant te beschermen.

Deel mij met je vrienden en collega’s!

Kennisbank

Verreik gratis je kennis. Lees ook onze andere artikelen in de kennisbank van Streverz.

Conversie

Conversie is een term binnen e-commerce. Het is het omzetten van website bezoekers dat overgaat na een transactie. Het geeft veel inzicht in je onlineproces.

Internet adverteren

Internet adverteren is in de essentie het promoten van diensten of producten op het internet. Denk aan sociale media, zoekmachines en e-mailmarketing.

Marketingmodellen

Marketingmodellen zijn visuele modellen die kunnen helpen met de strategische planning. Ze worden ook wel analysemodellen genoemd. Vergelijkbaar met een stip op de horizon.

SEO

SEO is een Engelse afkorting dat staat voor ‘search engine optimalisation’ – ofwel zoekmachine optimalisatie. Het gaat om hoe je een websites beter vindbaar kan maken.

Tooling

Veel slimme mensen hebben veel handige tools gemaakt. Wij van Streverz hebben hier een mooi lijstje voor gemaakt die wij ook duidelijk en eenvoudig toelichten.

WordPress

Tegenwoordig is meer dan 40% van de websites WordPress. WordPress is een CMS – oftwel een ‘content management systeem’. Het is eenvoudig te gebruiken voor velen.